Már látszik az esős idő vége

Fotó: MTI / Komka Péter

-

De a hét végéig legyen türelemmel, mert csak lassan csökken a felhőzet.


Szerdán a nap első felében az Alföld nagy részén változóan felhős lesz az ég, többórás napsütéssel. A Dunántúlon és északon erősen felhős ég várható. Délután az Alföldön is megnövekedhet a felhőzet, de csapadék inkább csak a nyugati és az északi országrészben fordul elő. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, az Alföldön meg is erősödik. Az ország északnyugati felén 6 és 10, délkeleten 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet – írja a köpönyeg.hu.

Csütörtökön erős felhősödés várható. Eleinte csak a Nyugat-Dunántúlon, később egyre többfelé valószínű újabb eső, záporeső. Délkeletire fordul a szél és megerősödik. Enyhe,tavaszias idő lesz: 6 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk (a tartósabban csapadékos nyugaton lesz a hűvösebb).

Péntek hajnalban, reggel folytatódik a borongós időjárás, további csapadékkal. Napközben aztán nyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg, néhol viharos széllökések is lesznek.

Szombaton reggel változóan felhős lesz az ég, főleg északkeleten alakul ki eső, zápor. Délelőtt jelentősen csökken a felhőzet, több helyen lehet hosszabb ideig tartó napsütés. Újabb felhők csak az esti óráktól érkeznek. 6-11 fok várható délután.

Vasárnap északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, de eső inkább csak az északi országrészben alakul ki. A legtöbb napsütés délen lesz. Északon 9-10, délen 10-15 fok körül alakul a hőmérséklet.