Már kilenc halálos áldozata van a Niklas orkánnak

-

Bár szerdára virradóan csillapodott a Németországon, Ausztrián és Svájcon végigsöprő Niklas orkán, a vonatközlekedésben továbbra is fennakadásokra kell számítani az említett országokban. Az utóbbi évek egyik legerősebb viharában eddig kilencen vesztették életüket.


A helyenként az óránkénti 192 kilométeres sebességet is elérő széllökések kedden több helyütt fákat csavartak ki, autókat, házakat és villamos vezetékeket rongáltak meg. Németországban heten haltak meg, közülük hárman közlekedési balesetben vesztették életüket. Svájcban és Ausztriában egy-egy áldozatot szedett az orkán.


A vihar jelentős káoszt okozott a közúti, vízi és légi közlekedésben. A frankfurti repülőtéren több mint 180 járatot kellett törölni. Egy reptéri szóvivő azt mondta, hogy az időjárásra való tekintettel szerdán is korlátozásokra kell számítaniuk az utasoknak. A Niklas orkán Hamburgban 63 járatot érintett. A német vasúttársaság több városban hálókocsikat bocsátott a pályaudvarokon rekedt utasok rendelkezésére. Az éjszaka folyamán ugyan sikerült több felsővezetéket megjavítani, de továbbra sem járnak a vonatok a Bréma és Hannover, valamint a München, Rosenheim és Salzburg közötti szakaszon.