Már Kelenföldön is ellenőrzik a vonatra szálló menekülteket

-

Egyre többen próbálták kikerülni a Keleti pályaudvaron már korábban bevezetett szigorú ellenőrzést azzal, hogy Kelenföldön szálltak fel a Nyugatra tartó vonatokra.


Megerősített rendőri ellenőrzést vezettek be a Kelenföldi pályaudvaron az Ausztrián át Münchenbe tartó vonatok indulása előtt – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, szerdától vezényeltek ki a szokásosnál is több rendőrt a pályaudvarra. Az utóbbi napokban egyre több menekült próbálta kikerülni Kelenföldön a Keleti pályaudvaron már korábban bevezetett szigorú ellenőrzést.

A Keleti pályaudvaron már nyár elején peronzárt vezettek be a Németországba induló vonatoknál, azaz csak azokat engedték felszállni a szerelvényekre, akiknek jegye és személyi okmánya is rendben volt. Ezt a kontrollt többen már korábban is próbálták kijátszani: a vonatra nem a Keletiben, hanem a müncheni járat első megállóhelyén, Kelenföldön szálltak fel.

A Népszabadság azt írja, míg a hét elején még zavartalanul felszállhattak a menekültek a Nyugatra tartó vonatokra, csütörtök délelőtt már esélyük sem volt erre.