Már jönnek a talaj menti fagyok, de még 20 fok is lesz

Fotó: MTI / Varga György

-

A héten sokat süt a nap, eső nem várható, 21 fok lesz a legmelegebb.


Szerdán szikrázóan napos, tiszta, friss időre számíthatunk, eső sehol sem lesz - írja a Köpönyeg.hu. Az északkeleti szél többfelé lesz erős, Északkeleten viharos széllökések is lehetnek. Hűvös lesz a reggel, hiszen mindössze 5 fok körül alakul a hőmérséklet. Délutánra viszont 16 fok is lehet. Marad a hidegfronti hatás.


Csütörtökön nyugaton lehetnek felhős körzetek, de az ország nagy részén derült idő várható, eső nem várható. Reggel több helyen lehet talaj menti fagy, délután 15-19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntek reggel ismét hideg lesz, nagy területen valószínű talaj menti fagy, egyébként 0 és 6 fok között alakul a minimumérték. Napközben a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő: 17-21 fok lehet.

Szombaton a hajnali párásság megszűnése után ragyogóan napos, kellemes őszi idő lesz. Csak a fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Többfelé 20 foknál is melegebb lesz.

Vasárnap és hétfőn változóan felhős lesz az ég, egy-egy záporral. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, már országszerte 20 foknál melegebb lehet.