Már gyűjtik Miskolcon az aláírásokat a férfiak nyugdíjkedvezményéért

-

Miskolcon megkezdődött a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek aláírás-gyűjtési akciója, amellyel támogatják a népszavazási kezdeményezést, hogy a férfiak, hasonlóan a nőkhöz, negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek.


A népszavazást Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezetének miskolci tisztségviselője kezdeményezte magánemberként, mivel szerinte sérti az esélyegyenlőséget, ha a társadalom egyik rétegének van nyugdíjkedvezménye, míg a másiknak nincs.
Hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: meg kell szüntetni a diszkriminációt, a férfiaknak is lehetővé kell tenni, hogy élhessenek ezzel a lehetőséggel.


Kordás László, a MaSzSz elnöke szerint „nagy érték", hogy a két nagy szakszervezeti szövetség ebben a kérdésben összefogott, a Kúria pedig társadalompolitikai döntést hozott azáltal, hogy az egyenlő bánásmód elvének érvényesülését tartotta elsődlegesnek az aláírásgyűjtésről hozott határozatában.

Az akció november 2-ig tart, addig legalább kétszázezer hiteles aláírást kell összegyűjteni, hogy népszavazást lehessen kiírni a kérdésben.