Már egy számlanyitással is segítheti a bántalmazott nőket (X)

-

Magyarországon csaknem 800 ezer nőt bántottak már legalább egyszer az életében. Mellettük állhatnak most ki azok a nők, akik szerencsések, sikeresek az üzleti életben. Ehhez csupán egy számlát kell nyitniuk a MagNet Bankban, amely 20 ezer forintot rögtön átutal a NANE Egyesületnek.


A bűnügyi statisztikák szerint ma Magyarországon csaknem 800 ezer olyan nő él, akit élete során ért már testi erőszak, közülük nagyjából 300 ezren szexuális abúzust is elszenvedtek. Legalább 261 ezer nő él most is bántalmazó párkapcsolatban. Talán sokan gondolják azt, hogy mindez a rendőrségre, az állami szervekre tartozik, valójában azonban mindannyian tehetünk a bántalmazott nőkért, az erőszak ellen.

A MagNet közösségi bank hisz a női szolidaritás és összefogás erejében, és erre buzdítja az ügyfeleit is. A most 20 éves pénzintézet a NANE, azaz a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület támogatásával áll az ügy mellé. Olyan kezdeményezést indít, amellyel enyhíthető a probléma, azaz a nők elleni erőszak.Születésnapja alkalmából a MagNet most 20 ezer forintot juttat a NANE Egyesületnek minden olyan új vállalkozói számla megnyitása után, ahol a vállalkozás tulajdonosa vagy tisztségviselője nő. Ez azt jelenti, hogy az üzleti élet sikeres női szereplői, vezetők, cégtulajdonosok, tisztségviselők járulhatnak hozzá kiszolgáltatott nőtársaik védelméhez. Oly módon is, hogy akár online számlát nyitnak a MagNet Banknál, amely 20 ezer forintot automatikusan jóváír a NANE számláján. Az ügyfeleknek ez egy fillérjébe sem kerül, a bank a saját nyereségéből fizet.

A MagNet Bank 100 százalékig magyar pénzintézet, 20 éve stabilan, nyereségesen működik. Fejlődését mi sem jelzi jobban, mint hogy ügyfélköre évről évre átlagosan 30 százalékkal bővül, piaci pozícióját folyamatos akvizíciókkal erősíti. A közösségi bankban azt vallják: magától értetődő, hogy az erősebbnek segítenie kell azokat, akik éppen támogatásra szorulnak.A NANE 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. Magyarországon mind a mai napig ez az egyetlen, családon belüli erőszakra specializálódott női civil szervezet, az elmúlt évek során tevékenységük jelentősen kibővült. Sikerrel kezdeményeztek reformokat olyan jogi, államigazgatási-eljárási területeken, ahol az állam általában nem szolgáltat igazságot a családon belüli erőszak áldozatainak. Az Egyesület már 1999 óta működik kiemelkedően közhasznú szervezetként.

Ha Ön is úgy érzi, hogy tennie kell a nők jobb körülményeiért, biztonságáért, érdeklődjön a részletekről a MagNet weboldalán, vagy hívja a 06 40 20 40 60-as telefonszámot! (x)