Már csak néhény napig lesz ilyen idő

Fotó: MTI/Kallos Bea / MTI/Kallos Bea

-

Aztán péntektől jön a lehűlés – jelzi előre a Köpönyeg.hu.


Kedden délelőtt erősen felhős, párás idő várható, majd északnyugat, nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet. Kora délutántól már szinte országszerte sütni fog ránk a nap. Viszont az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Kisalföldön és a főváros környékén viharossá is fokozódik. Igen enyhe lesz a reggel: 6 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután is több fokkal melegebb lesz, mint a sokéves átlag, hiszen 13 és 19 fok közé melegedhet a levegő. Hidegfronti hatás érvényesül.


Szerdán a napsütést csak északkeleten, keleten zavarja felhősödés, de csapadékra ott sem számíthatunk. Az északnyugati szél gyakran élénk lesz még. 13 és 20 fok között alakulhat délután a hőmérséklet.

Csütörtök hajnalra inkább csak az északkeleti tájakon képződnek ködfoltok. Ezek megszűnése után szép, napos és gyengén felhős időre van kilátás. Tovább mérséklődik a szél. 17 fok körül alakulhat a maximum.

Péntek reggelre többfelé lesz párás a levegő, foltokban sűrű ködfoltok képződnek. Napközben a párásság több helyen megmaradhat, máshol változóan felhős lesz az ég. Eső nem valószínű. Estétől megerősödik az északnyugati szél, mellyel hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe.

Hétvégén gyakran erősen felhős lesz az ég, elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Mindkét nap erős lesz a légmozgás. Tovább csökken a hőmérséklet: délutánonként már csak 10-11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.