Már csak Budapesten dolgoznak a tűzoltók, a vonatközlekedés is javul

-

A belföldi személyvonatok szerda üzemkezdettől járnak a teljes vonalon, a balatoni szakaszon elindult a közlekedés, csak lassan.


Országszerte már több mint ötszáz helyszínen felszámolták a viharkárokat - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Hajdú Márton elmondta, több mint 2 ezer riasztást kaptak, de ennél jóval kevesebb kár keletkezett, mert sokszor többen is bejelentették ugyanazt.

A letört ágakat, kidőlt fákat, lesodort épületelemeket már eltávolították, már leginkább csak szivattyúznak - az elöntött pincékből próbálják eltávolítani a vizet. Már szinte csak a fővárosban dolgoznak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délutánra narancs, vagyis másodfokú, illetve citrom, azaz elsőfokú riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt a keleti országrész nagy részére.


A legfrissebb


Helyreállították a szakemberek a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vasútvonal Fonyód –Balatonszentgyörgy közötti szakaszát, a vonatforgalom jelentős korlátozással, szakaszosan indul meg - közölte a MÁV. A közlekedés biztonsága érdekében Balatonmáriafürdőnél Balatonszentgyörgy irányába egy rövidebb szakaszon egyelőre 20 km/órával mehetnek a vonatok, fokozott pályafelügyeletet rendeltek el. Az özönvíz a balatonmáriafürdői állomásnál több helyen is kimosta az ágyazati köveket a vasúti pályatestből.

A Budapest-Keleti pályaudvarról ma 18 óra 20 perckor induló Adria nemzetközi vonat már az eredeti útvonalon közlekedik, a belföldi vonatok szerdán üzemkezdettől már a teljes vonalon járnak, így hajnaltól nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállni.