Már Beckenbauer és Villar ellen is eljárás folyik

Fotó: AFP / PASCAL PAVANI

-

Franz Beckenbauer és Ángel María Villar ellen is eljárást folytat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága.


A szövetség szerdai közleménye szerint a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja és jelenlegi alelnöke ellen is korrupciós ügyek miatt indított vizsgálatot az etikai bizottság. A testület vizsgálóbizottsága „vádemeléssel” zárta le Franz Beckenbauer ügyét, amelyben a jogi bizottság fog döntést hozni. Ángel María Villar esetében szintén határozathozatal várható a közeljövőben. További részleteket nem közöltek.


Bár korábban mindkét sportvezető neve olvasható volt a sportsajtóban a vesztegetési ügyekkel kapcsolatban, ez volt az első alkalom, hogy a nemzetközi szövetség hivatalosan megerősítette az ellenük zajló eljárás tényét. Beckenbauer neve azok után került a vizsgálatok középpontjába, hogy a Der Spiegel arról cikkezett, hogy a német szövetség (DFB) egy titkos alapból finanszírozta a 2006-os világbajnokság rendezési jogának megszerzését, méghozzá az Adidas támogatásával.


Ángel Maria Villar sem sokáig örülhetett a felelősségteljes posztnak


A spanyol szövetséget vezető Villar számára azért is lehet különösen kínos a gyanúsítás, mert ő helyettesíti az európai szövetség (UEFA) felfüggesztett elnökét, Michel Platinit.