Már az Árpád-ház programnak is van miniszteri biztosa

Forrás: Fortepan

-

Vargha Tamás parlamenti államtitkári pozíciója mellett lett biztos, pluszpénzt nem kap ezért.


Az emberi erőforrások minisztere Vargha Tamás parlamenti államtitkárt nevezte ki az Árpád-ház program előkészítésével és megvalósításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá.

A miniszteri biztos feladata a program előkészítésével és megvalósításával összefüggő feladatok végrehajtásának irányítása, koordinálása és felügyelete lesz, az ehhez kapcsolódó kormány-előterjesztések, jogszabálytervezetek, kormány- és minisztériumi vezetői szintű döntések, intézkedések előkészítésével vagy koordinálásával, jelentések és beszámolók elkészítésével együtt.

A biztos felel majd a program 2016–2022. évi első ütemének részletes végrehajtási programtervének kidolgozásáért, az egyes ütemek pontos forrásigényének meghatározásáért, az Árpád-ház történelmi művét, annak európai jelentőségét, továbbá az Árpád-ház uralkodóit, szentjeit, az Árpád-kor kulturális örökségi emlékeit, művészetét bemutató, nagyszabású magyar és nemzetközi kiállítás koncepciójának kidolgozásáért és a megvalósítás pénzügyi, szakmai és egyéb feltételeinek meghatározásáért. Ezen túlmenően kapcsolatot tart majd a program előkészítésében és megvalósításában közreműködő egyéb intézményekkel is – közölte pénteken a Emmi.

Vargha Tamás 1987-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát, tanári pályafutását követően 2006–2010 között Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének képviselője, 2008–2010 között a város kulturális, társadalmi és nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsnoka volt. 2010-től Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának, majd honvédelmi bizottságának tagja, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, 2012 óta pedig a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A megbízatás október 17-től április 16-ig szól, a miniszteri biztos tevékenysége ellátásáért díjazásban nem részesül.