Már az állami horgászjegy is kiváltható elektronikus úton

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

Hat új intézményél, és több új ügytípus esetében lehet a díjak és illetmények fizetését a központi elektronikus fizetési rendszeren keresztül intézni. A rendszer a horgászoknak is kedvez: most már a turista állami horgászjegy is kiváltható otthonról.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint 2014-ben mintegy 1,1 millió fizetési műveletet bonyolítottak le a 2013-ban bevezetett rendszeren keresztül, a fizetések több mint kétmillió egyedi ügyet érintettek.


2015. március végéig újabb hat intézmény: a Lechner Lajos Tudásközpont, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Országos Tisztiorvosi Hivatal, az Országos Kémiai Biztonsági Intézet és az Országos „Fréderic Joliot-Curie” Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutatóintézet került be a rendszerbe, amelyen keresztül bankkártyával (VPOS) és internetbankos utalással is lehet fizetni.


Az intézmények csatlakozásával értelemszerűen bővült az elektronikusan intézhető ügyek köre is, így egyszerűbbé válik a szolgáltatási díjak és illetékek befizetése az egyes kereskedelmi engedélyezési eljárásokban és a turista állami horgászjegy kiváltása esetében is.