Már a nyugati határnál tart az óriásvihar

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A vihar 90-100 kilométer per órát meghaladó szelet és nagy méretű jeget hoz magával.


Északnyugat felől elérte a határt az a vihar, amely miatt a következő napokban felfrissülés várható.


Ma viszont helyenként erős, 90-100 kilométer/órás szél is lehet, illetve intenzív, nagy méretű jégeső és felhőszakadás is várható. A hidegfront az éjjeli órákban hagyja el az Alföld délkeleti részét.Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arra figyelmeztet, hogy az ilyen erős széllökések faágakat szakíthatnak le, fákat dönthetnek ki, a szél megbonthatja az épületek tetejét, megrongálhatja az áram, illetve telefonvezetékeket is. Tanácsaikat itt olvashatják.A Köpönyeg előrejelzése szerint az elkövetkező napokban 27 fok körül lesz a hőmérséklet, csütörtökön a nap első felében még borongós idő lesz, délen és keleten zápor is kialakul, az északkeleti szél is erős lesz.


Pénteken és szombaton több órás napsütés, és kevés felhő várható, frissek lesznek a reggelek és délután is mérsékelt lesz a felmelegedés. 20-27 fok várható.

Vasárnap azán újra megerősödik a szél, gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből főleg északnyugaton, északon fordul elő egy-egy zápor, vagy zivatar. Hétfőn a légmozgás továbbra is erős marad, szórványosan zápor is kialakulhat.