Már 9 milliárdnál is több támogatást kapott a felcsúti foci

-

Tavaly 2,2 milliárd forint taotámogatás került a felcsúti focialapítvány kasszájába, 2010 óta összesen pedig már kilencmilliárdnál is több – közölte az MFOR.hu.


A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tavaly minden eddiginél több, 2,25 miliárd forintos támogatást szedett össze a taopénzekből. Ezzel együtt sem könnyű a fociakadémia élete: míg 2013-ban 5,6 millárdos nyereséget ért el, tavaly már csak 4,3 milliárdot, noha 700 millióval több támogatást kapott, mint egy évvel korábban – írja a lap.

A támogatás korántsem egyenletesen oszlik meg. 2014-ben a Felcsút után második legjobban támogatott Szeged 2011 Sportszolgáltató és Labdarúgó Kft.-nek már kevesebb mint a felét, 1,11 milliárdot hagyott jóvá az MLSZ, ám ebből csak 29 millió erejéig adott ki támogatási igazolást.

Ha 2010 óta nézzük, a Felcsút mögött a második legtöbb támogatást megszerző Újpesti Torna Egyletnek is „csak” 1,8 milliárd jutott. A dobogó harmadik fokára pedig a tavaly 96 millió forint támogatásban részesülő Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre került közel 1,4 milliárd forintos taopénzzel.