Már 609 díjnyertes termékünk van

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Kiosztották a Magyar Termék Nagydíj védjegyeit, már 609 remek termékünk van.


Az idén 60 vállalkozás 66 terméke és szolgáltatása érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használati jogát. Az idén 19. alkalommal hirdették meg a pályázatot. A legtöbb nyertes pályázat az élelmiszergyártás, élelmezés területéről érkezett – mondta Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója. Összesen 38 kategóriában lehetett pályázni a tanúsító védjegy elnyerésére, a bírált pályaművek 92 százaléka nyert. Az idei díjakkal 609-re emelkedett a Magyar Termék Nagydíj 19 éve alatt kiadott elismerések száma.

Az ügyvivő igazgató szerint örömteli, hogy egyre több pályázat kötődik az építőiparhoz, és a kozmetikai témakörhöz fűződő pályázatok száma és színvonala is stabil pályázói kört jelent. Hangsúlyozta, a védjegy használata az elnyerés évében díjmentes, ezután csak utóellenőrzéssel lehetséges viselni, és díjkötelessé válik – ismertette.


A hazai még kevés a díjhoz


Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hangsúlyozta, a gazdaság fejlesztése mellett kiemelt jelentősége van a fogyasztói bizalom növelésének is, amely nem lehetséges jogkövető, fogyasztóközpontú vállalkozások nélkül. Úgy vélte, a Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszere iránytűként szolgál a fogyasztók részére.