Már 31 halottja van a bukaresti szórakozóhelyen pusztító tűzvésznek

Fotó: MTI/EPA / Robert Ghement

-

A bukaresti Colectiv klubban lemezbemutató koncertet tartott egy zenekar pénteken éjjel, amikor tűz ütött ki. 136 embert továbbra is égési sérülésekkel és füstmérgezéssel ápolnak a bukaresti kórházakban, csaknem 30-nak az állapota életveszélyes. A klub tulajdonosai ellen gondatlanságból elkövetett emberölésért indult eljárás.


A Mediafax hírügynökség szerint a tűzvész 31. halálos áldozata az utolsó olyan sebesült, akinek nem sikerült megállapítani a személyazonosságát.

A bukaresti klubban a lemezbemutató koncerthez tűzijátékot is terveztek, azonban a mennyezet tüzet fogott. Az ott szórakozó több száz fiatalra szikraeső hullott, ráadásul nem tudtak kimenekülni az egyetlen használható kijáraton, és többeket agyontapostak. A tűzben meghalt a Goodbye to Gravity zenekar két gitárosa, az énekest pedig súlyos égési sérülésekkel kórházban ápolják.

A román köztársasági elnök már szombaton jelezte, hogy a klubban nem tartották be a szabályokat, hétfőn pedig a román legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölésért indított eljárást a klub tulajdonosai ellen. A három részvényest rendőrök vitték kihallgatásra a klubból, érkezéskor egyikük sem volt hajlandó nyilatkozni az épület előtt várakozó újságíróknak.