Már 25 euróért is nézhet Eb-meccset a helyszínen, ha szerencséje van

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Már 25 eurótól (kb. 7500 Ft) lehet jegyet venni a csoportmeccsekre, ha az ember szerencsés. A sok igénylő között ugyanis sorsolás dönt.


A jövő évi franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság 51 mérkőzésére összesen 1,8 millió jegyet bocsátottak, bocsátanak áruba.

A belépők árait négy kategóriába sorolták, a csoportmérkőzésekre szóló legolcsóbb jegy 25 euróba (7800 forint), míg a döntőre a legdrágább 895 euróba (278 ezer forint) kerül.
Hogy a magyar szövetség pontosan hány darab jegyet fog kapni, az még később derül ki. A jegyvásárláshoz szükség lesz az állampolgárság igazolására, tehát valamilyen okirat azonosítóját mindenképpen meg kell majd adni. A sorsolásrkor nem fog számítani, hogy ki mikor regisztrált, mindenki azonos esélyekkel indul. Bővebb részletekért ide érdemes kattintani.


A jegyértékesítés menete

2015. június 10.-július 10.: Az európai szövetség internetes platformján keresztül egymillió belépőt kínáltak megvételre. 11,26 millió igénylés érkezett, ezek közül 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, s erről e-mailben már értesítést kaptak.

2015. december 14.-2016. január végéig: A december 12-i sorsolást követően minden résztvevő nemzet szövetsége megkapja a jegyek 20 százalékát az adott stadion befogadóképességéhez képest - ez összesen körülbelül 800 ezer belépőt jelent. Ebben az időszakban a magyar szövetségnél lehet majd jelentkezni a magyar válogatott mérkőzéseinek belépőire.

2016. február: A szerencsés igénylőket e-mailben értesítik.
2016. március-április: Az európai szövetség online jegybörzéje. A jegyhez jutottak itt cserélhetnek, vagy adhatják vissza azt a belépőjüket, amelyet mégsem akarnak felhasználni. Fontos, hogy csak olyannal lehet üzletelni, aki maga is regisztrált korábban, de vagy nem volt szerencséje a sorsoláskor, vagy úgy döntött, hogy másik meccset szeretne megnézni. A jegyeket csak az eredeti árukon lehet továbbadni.
2016. május: Az európai szövetség kiküldi a jegytulajdonosaknak a belépőket.