Mányoki Attila egy hongkongi győzelemmel kezdte meg a szezont

-

Az Ocean's Seven sorozat idei évre kitűzött két állomásának teljesítésére készülő hosszútávúszó a dél-kinai tengeren „melegített be”, közel 4 és fél órás úszással, a 17 fokos vízben..


Mányoki Attila zalaegerszegi hosszútávúszó arra készül, hogy a világon hetedikként teljesítse a Föld hét legveszedelmesebb tengerszorosának átúszását, amit a szakma Ocean's Seven néven ismer. A tavalyi három sikeres úszás után idén Hongkongban kezdte meg a szezont, egy kiadós „fürdőzéssel”.


A verseny után


A táv ezúttal nem volt sok (legalábbis Mányoki mércéjével mérve), 15 kilométert kellett leküzdeni, azonban a körülmények – ahogy arról Facebook-oldalán részletesen beszámol – korántsem voltak barátságosak. A parton is csupán 16-18 fok volt és a víz sem volt melegebb, az erős áramlatok, és a változó méretű hullámok sem könnyítették meg a dolgát. Miután a többiek nem vele egy ligában úsznak, így ők úszóruhában teljesítették a távot, a magyar marathonista viszont – az OS előírásainak megfelelően – egy hétköznapi úszónadrágban tette meg a távot. Mindezek ellenére 4 óra 23 perc alatt sikerült beérkeznie a Royal Hong Kong Yacht Club területén lévő célba.

A magyar hosszútávúszó legutóbb, tavaly októberben a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát úszta át csaknem tizenegy óra alatt. A Catalina-tengerszoros a negyedik állomása volt az Ocean's Seven elnevezésű sorozatnak, amely a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába.


A verseny útvonala

Aki holnap szeretne ránézni a versenyre, az alábbi linken tudja majd követni a versenyt. +7 órával vagyunk itt előbbre. ...

Posted by Attila Manyoki on Friday, January 29, 2016

A 41 éves Mányoki az Északi-csatorna átúszását idén augusztus első felében szeretné teljesíteni, a Cook-szorost pedig 2017 februárjában. Az utolsó állomás a Gibraltári-szoros lesz számára. Mányoki 2013-ban a La Manche-csatornával kezdte, majd tavalyelőtt - a világon tizenharmadikként - sikerült átúsznia a japán Cugaru-csatornát, amelyet a természeti körülmények miatt a világ legnehezebb távjának tartanak.