ManUnited–Liverpool és Dortmund–Tottenham párharc is lesz az EL-ben

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

-

Nagy csapatok fognak elvérezni az Európa-liga nyolcaddöntőjében, ahol lesz angol és spanyol rangadó, valamint angol-német csata is.


A svájci Nyonban kisorsolták az Európa-liga nyolcaddöntőinek párosítását. A sorsolás ezúttal a létező legegyszerűbb volt, miután nem voltak sem kiemeltek, sem pedig országokra vonatkozó megkötések, azaz bárki bárkivel összekerülhetett.


És össze is került. Először a negyedik párosításban sikerült kihúznia az FC Basel és Borussia Dortmund korábbi svájci válogatott csatárának, Alexander Freinek az Athletic Bilbaót és a Valenciát, majd ezt megfejelve a következő párosnak kihúzta a Manchester Unitedet és a Liverpoolt.

Az előző két kiírás győztese, a Sevilla a hazai döntőbe igyekvő FC Baselt kapta ellenfélnek, az első mérkőzés Svájcban lesz.A FIFA-elnökválasztással elfoglalt Gianni Infantino távollétében ezúttal az UEFA klub rendezvényeinek első számú felelőse, Michael Heselschwerdt vezette a sorsolást, a fentebb említett Alexander Frei segítségével.


A nyolcaddöntők párosítása:
Sakhtar Donyeck–Anderlecht
FC Basel–Sevilla
Villareal–Leverkusen
Athletic Bilbao–Valencia
Liverpool–Manchester United
Sparta Praha–Lazio
Borussia Dortmund–Tottenham Hotspur
Fenerbahce–Braga


Az oda-visszavágós párharcok mérkőzéseit március 10-én és 17-én rendezik meg. A párharcok első mérkőzéseit a párosításokban elől szereplő csapatok otthonában játsszák.

Az Európa-liga további menetrendje:
negyeddöntők: sorsolás: március 18., meccsek: április 7. és 14.
elődöntők: sorsolás, április 15., meccsek: április 28. és május 5 .
döntő: május 18. (szerda), 20.45, St. Jakob-Park, Bázel