Manny Pacquiao nagy győzelemmel búcsúzott a ringtől

Fotó: Getty Images / Christian Petersen

-

A 37 éves, Fülöp-szigeteki bajnok egyhangú pontozással győzte le Las Vegasban az amerikai Timothy Bradley-t.


Pacquiao 21 éve tartó profi karrierje végére tett pontot a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú nemzetközi bajnoki címéért kiírt meccsen, ahol egyhangú pontozással (mindhárom pontozónál 116-110-re nyert) verte meg a 32 éves Timothy Bradley-t.

A meccs előtt azt ígérte, hogy a nézők még utoljára az igazi Pacmant fogják látni, és állta is a szavát, lerohanta ellenfelét, több nagyon kemény kombinációval is megtalálta, az amerikai pedig kétszer is padlót fogott a 12 menet során.


Kétszer lent


Pacquiao így impozáns 58-6-2-s (38 K.O – T.K.O.) mérleggel vonulhat vissza, nem hagyva kétséget afelől, hogy a sportág valaha volt egyik legnagyobb alakja.

„Most már szeretném élvezni a nyugdíjas éveimet. Szeretnék végre több időt tölteni a családommal, és a jövőben azon fogok dolgozni, hogy minél több embernek segíthessek” - mondta a politikusi pályára lépő ökölvívó.

„Komolyan mondom, hogy ő a legjobb, aki ellen valaha is bokszoltam” - mondta a meccs után Bradley, aki 2012-ben (vitatott) pontozással legyőzte Pacmant.

Pacquiao 1995-ben kezdte profi karrierjét, az első meccséért 20 dollárt kapott. Rengeteg mérkőzése volt, az első évben 11-szer lépett szorítóba. A világ 2003-ban tanulta meg a nevét, amikor az év legnagyobb meccsén legyőzte Marco Antonio Barrerát. 2006 és 2012 között veretlen maradt, miközben nemhogy elkerülte volna a nagy meccseket, hanem mindenkivel kiállt és mindenkit meg is vert, aki számított: Erik Moralest és Juan Manuel Márquezt kétszer is, de elbánt Oscar De La Hoyával, Shane Mosleyval és Miguel Cottóval is. 2015 májusában még kiállt Floyd Mayweather ellen, de ott már nem tudta az egykor látott formáját hozni.

A Bradley elleni meccsért 20 millió dollárt kapott, és méltóképpen vett búcsút a közönségtől.