Manning-rekord egy borzalmas meccsen, hárman még mindig hibátlanok

Fotó: AFP / TIMOTHY A. CLARY

-

A Denver irányítója szörnyen játszott, le is cserélték, mégis megdöntötte a legfontosabb irányító-rekordot. A három veretlen nem hagyja magát.


Ha nem is törvény-, de már-már sorsszerű volt, hogy Peyton Manning élete talán legrosszabb teljesítményével döntse meg Brett Favre passzolt yard rekordját az NFL vasárnapi játéknapján. A Denver Broncos irányítója a mérkőzés előtt 3 yardra volt a legendás quaterback 71838 yardos rekordjától, és – némi túlzással – még is alig jött össze neki a Kansas City Chiefs elleni rangadón. A szörnyű estén Manning 20 passzából mindössze öt volt sikeres, dobott négy interceptiont (amikor az ellenfél játékosa megszerezte a labdát), és a harmadik negyedben le is cserélte őt Gary Kubiak főedző, és Brock Osweiler fejezte be a mérkőzést. Manning neve mellé végül 35 yard került, ami a rekorddöntéshez elég volt, de a boldogsághoz kevés. A meccset 29-13-ra váratlanul magabiztosan meg is nyerte a Chiefs, de ettől még 7-2-es mérleggel a Broncos vezeti az AFC nyugati csoportját, és áll továbbra is rájátszást érő helyen.

A keleti parti rangadót izgalmas csatában nyerte meg a New England Patriots a New York Giants ellen. A hazaiak a hajrában egy mezőnygóllal átvették ugyan a vezetést, de az utolsó percben jött Stephen Gostkowski és mezőnygóllal segített a Patsnek megőrizni hibátlan mérlegét.
A bostoniak mellett még két csapat őrzi veretlenségét: Carolina Panthers simán elkalapálta a Tennessee Titanst, a Cincinnati Bengalsra meg ugyan vár még egy hétfő esti meccs, de aligha fog meglepetést okozni a harmatos Houston Texans.

Eredmények, NFL 9. játékhét:
Green Bay Packers-Detroit Lions 16-18
Tampa Bay Buccaneers-Dallas Cowboys 10-6
Tennessee Titans-Carolina Panthers 10-27
St. Louis Rams-Chicago Bears 13-37
Washington Redskins-New Orleans Saints 47-14
Philadelphia Eagles-Miami Dolphins 19-20
Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns 30-9
Baltimore Ravens-Jacksonville Jaguars 20-22
Oakland Raiders-Minnesota Vikings 14-30
New York Giants-New England Patriots 26-27
Denver Broncos-Kansas City Chiefs 13-29
Seattle Seahawks-Arizona Cardinals 32-39