Manning helyett a trailerek zúztak a Super Bowlon

Fotó: Béla Fotós

-

HÁTTÉR

Pókember és Amerika Kapitány is új trailerrel köszönt be, a Muppet Show megcsinálta a legviccesebb videót, ami most éppen fent van az interneteken, kaptunk még sok-sok Kevin Costnert és 24 teasert. Moziünnep a foci ünnepén.


A Super Bowl már jó ideje nemcsak az amerikai fociról szól, hanem a popkultúra egyik legnagyobb éves eseménye. A sportrajongókon kívül a félidei műsor miatt milliók ülnek le a tévé elé, vannak, akik csak a reklámok miatt kapcsolnak a csatornára, de aki türelmes, két drive és touchdown között a legújabb filmek trailereit is elkaphatja. Az előző évekhez hasonlóan most is kisajátította a mozis blokk nagy részét a Marvel univerzum, amely idén három filmmel is jelentkezik, de a Seahawks és a Broncos meccse alatt csak Amerika Kapitánnyal és Pókemberrel találkozhattunk. Kedvenc mutánsaink kimaradtak, noha az X-men: Days of Future Past is idén érkezik.

A Csodálatos Pókember 2.

A Pókember képregények eddig megismert Hihetetlen Pókembere helyett, már a második filmet kapjuk a Csodálatos Pókember univerzumból. Az első film szerény szakmai és közönségsikere után a készítők úgy döntöttek, hogy kedvenc hálószövőnket nem egy, hanem rögtön három főgonosszal is megkínozzák. A Super Bowlon debütálő előzetesben a főszerepet Electro kapja, aki a világ legtrébb motivációja miatt támad Peter Parkerre. A kislányos sértődöttség, hogy nem jegyezte meg a nevét az első találkozójuk után, kevésnek tűnik New York porig rombolásához, de szerephez jut még Rhino és az Osborn művek, hogy ne unatkozzunk. A trailer kellő belátást enged Peter Parker bénázós életébe és az otromba zúzásba, ami miatt még a szkeptikusabb rajongók is nyálcsorgatva várhatják a május 2-es bemutatót.Amerika Kapitány menőbb, mint valaha

Amerika Kapitány ruháját másodszor ölti fel Chris Evans. Az előző filmből megismert hazafias hős csak nyomokban marad meg, egy jóval mélyebb karakterrel találkozhatunk majd idén a Captain America - Winter Soldierben. Steve Rodgers kapitány keresi a helyét abban a megváltozott világba, amelybe csipkerózsikás álma után került. De nem nagyon hagyják, hogy békésen tanulgassa a XXI. századot, mert valakik, valamiért ismét szét akarják rombolni a világot. Az új főgonosz, Winter Soldier, pedig régi társa Bucky Barnes lesz, tehát némi tépelődésre számíthatunk, ami emberibbé teheti az angyali Amerika Kapitányt. A bemutatott trailerekben, kapunk egy adag Scarlett Johanssont, egy kis Samuel L. Jacksont és legnagyobb örömünkre Robert Redford is bemutatkozik. A több, mint három perces előzetes mellett mindenképpen nézzük meg a félperces spotokat is, különösen hangulatos a Super Bowlon elsőnek lejátszott videó, amelyben kedvenc szuperhősünk az amerikai himnuszra tépelődik. Külön érdekesség, hogy a Marvel Cinematic Universe legújabb dobása, az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozat is teljes egészében az új Amerika Kapitány filmre van ráfuttatva. Bár a tévés kitérés jó ideje kiállt az elkaszálás után a nézettségi adatok alapján, az utóbbi részek egyre sötétebbek és izgalmasak, a történetben pedig egyre több utalás van a nyáron érkező Winter Soldierre.


Sorozatok támadása

A sorozatok és a filmek világa közti elmosódó határ a Fox rombolta idén a legjobban. A csatorna a legnagyobb neveit rejtette el a reklámszünetekben. Érkezik a 24 újévada, és Jack Bauer formatváltásos showt egy hangulatkeltő videóval reklámozta a csatorna. A Street Chaos videó mindösszesen egy snitt: London, robbanások, lövöldözés és Jack Bauer (Keifer Sutherland). De mégis mint, minden 24 rajongó, remegve várom, hogy milyen lesz a 12 részes visszatérés. A Fox egyik legnagyobb üdvöskéje a tavaly startolt The Following, amelyről szinte minden kritikus szuperlatívuszokban beszélt. Nem is meglepő, hogy az új évad felvezetésére sem sajnálták a pénzt a csatornánál. A legszokatlanabb trailer talán a Cosmos című National Geographicos dokumentumfilm-sorozaté volt, azonban látványos felvételek miatt még a téma iránt kevéssé érdeklődők is lehet, hogy kedvet kaptak hozzá.


Kevin Costner az elmúlt négy évben szinte teljesen eltűnt, azt is elfelejtettük, hogy valaha A-kategóriás színész volt, olyan filmekkel, mint a Farkasokkal táncoló vagy a Robin Hood. Idén azonban sorra mutatják be a filmjeit, amelyek talán visszahozhatják a fősodorba. A Super Bowl alatt két filmben is felbukkant. A 3 Days to Kill (itthon: Három nap a halálig) egy amolyan Crank (Felpörögve) és Taken (Elrabolva) hibrid. A közepesen gondoskodó családapának, aki mellesleg titkosügynök, a halálos betegségére egy kísérleti gyógyszert ígérnek, amely megmentheti az életét. De cserébe teljesítenie kell egy megbízást és megölni néhány tucat rosszfiút, mindeközben lányával is építeni akarja a kapcsolatát. A klasszikus stílusú akciófilm március 13-án érkezik. A Super Bowlon bemutatott trailerben Costner a lánya udvarlóját oktatja ki arról, hogy mi is az a foci, és a labdarúgás miért nem az, mint sisakkal egymásnak csapódni.

A másik filmjében, a Draft Dayben is megmarad az amerikaifocis vonal. Costner a Cleveland Browns csapat igazolásait próbálja vezetni, célja, hogy mindenáron megszerezze a legelső választás jogát. Mivel az USA-ban a focinak két nemzeti ünnepe van, a Super Bowl és az igazolási szezon napja, ezért a filmet valószínüleg sokan megnézik majd, nemcsak a Browns rajongók.

Autós film is lesz idén

Ha van egy toplista, hogy mely játékokból nem érdemes filmet csinálni, akkor a Civillization mögött közvetlenül ott kell, hogy legyen a Need for Speed. Ez a lista viszont hiányzik az amerikai producerek íróasztaláról, mert idén tavasszal mutatják be a Need for Speed filmet. Ha valakit érdekelne a történet, akkor az képzelje maga elé a Halálos iramban sorozatot és nagyjából képbe is került.


Ha valaki szereti azt, amikor autókból ember magas robotok lesznek, akik gyepálják egymást, vagy simán szeretne egy olyan filmet megnézni, amelyben egy helikopter amerikai zászlók között elrepül a naplementébe - mint minden Michael Bay filmben -, annak jó hírünk van. Idén is lesz egy Transformers film, ami marha sok pénzbe került, és biztosan borzalmasan látványos lesz. Az Age of Extinctionben ezúttal Mark Wahlberg gyalulja a felhőkarcolókkal egymagas autórobotokat, amelyek újra az emberiség életére törnek. Az izgalmas akciójelenetek garantáltak.


Muppet Show legyőzni internet

A Muppet Show legújabb filmje az idei szezon talán legviccesebb trailerével tette tiszteletét az idei Super Bowlon. A Muppets Most Wanted története szerint kedvenc bábjaink éppen Európában túrnéznak, amikor belecsöppennek egy ékszerrablásba, amit egy Kermit hasonmás követ el. Ha a moziba kerülő változat éppen csak annyira lesz vicces, mint az előzetes, akkor idén már semmi máson nem fogunk röhögni, csak ezen a filmen, és a mémgyártóknak egy jó évig lesz miből gazdálkodniuk. A Muppets Most Wantedben feltűnik majd Tom Hiddleston, Salma Hayek, Christoph Waltz és a brit Office sorozatból ismert Ricky Gervais, meg vagy féltucat másik sztár.