Mankóval is ütötte áldozatát apa és lánya

-

Két éve Zuglóban szabadultak el az indulatok. Most emeltek vádat.


A Fővárosi Főügyészség szerint a vádlottak, apa és lánya, 2014. február 6-án reggel egy XIV. kerület, Bosnyák téri buszmegálló közelében meglátták a sértettet, és odamentek hozzá.

Ez még nem vezetne vádemeléshez, az azonban már igen, hogy a férfitól számon kérték egy korábbi sérelmüket – egy ellenük tett állítólagos bejelentést –, majd emiatt szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során a nő több alkalommal megütötte, megrúgta a sértettet, majd ezután a nő apja is rátámadt a férfira, egy nála lévő késsel a sértett mellkasa felé szúrt, aki azonban kitért a támadás elől, így a szúrás a védekezésképpen maga elé emelt karját érte el.

A sértett a további bántalmazások elől a közeli buszmegállóba menekült, a vádlottak azonban követték őt. A vádlottak közül az 54 éves férfi egy a megállóban ülő, mozgáskorlátozott férfitól elvette a mellé letámasztott mankóját, és azzal ütötte meg a sértettet a fején.

A Fővárosi Főügyészség az 54 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg 33 éves lányát garázdaság vétségével vádolja.

A két vádlott szabadlábon védekezik.