Máltán kapták el az áldozatát lefejező lengyel könyvtárost

Fotó: AltoPress / Antoine Arraou

-

Kajetan Poznanskit egész Európában körözték a brutális gyilkosság miatt.


A 27 éves könyvtáros ellen azután adták ki Europol-körözést, hogy a tűzoltók egy felgyújtott varsói lakásban folytatott vizsgálatok során egy lefejezett nő maradványaira bukkantak. A nyomozás során kiderült: az áldozat egy fiatal nyelvtanárnő, aki lakásán adott olaszórákat. Poznanski a gyanú szerint ott fejezte le szamurájkarddal, a holttestet taxival szállította el saját otthonába, amelyet később felgyújtott. A tett után külföldre szökött.

Poznanskit szerdán vették őrizetbe Málta fővárosában, La Vallettában. Máltai rendőrök fogták el lengyel nyomozók jelenlétében. Lengyelországnak való kiadatása néhány héten belül várható – számolt be róla a varsói ügyészség szóvivője.

A lengyel rendőr-főkapitányság a szerdai őrizetbe vétel után közölte: Poznanski valamelyik észak-afrikai országba készült továbbutazni Máltáról, ahova Németországon és Olaszországon keresztül jutott el. Ezt az útvonalat és máltai tartózkodási helyét az általa hagyott „telekommunikációs nyomok” révén tudták azonosítani.

A gyanúsított eddig nem szerepelt a lengyel bűnügyi és pszichiátriai nyilvántartásokban. Miután Lengyelországba érkezik, pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá. Az ügyészség szerint, ha bebizonyosodik bűnössége, életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetik.