Malmoznak a Kliknél: se az internet, se a telefon nem működik

Fotó: MTI / Vajda János

-

A háttérben az iskolafenntartó költözködése áll.


Se az internet, se a vezetékes telefon nem működik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) székhelyén másfél hete. A Nádor utcából a Bajcsy-Zsilinszky útra költözik az intézményfenntartó, új vezetékeket húztak, vagy valami hasonló lehet a háttérben – tudta meg az Index.


A VS.hu-nak egy Kliknél dolgozó megerősítette a lap információit. A fennakadást a Kliknél úgy próbálják megoldani, hogy van, aki otthonról, van, aki saját laptopról próbálja elvégezni a munkáját. A többiek „malmoznak valószínűleg” – mondta forrásunk, bár hozzátette, ő egy másik épületben dolgozik, így pontosan nem tudja.

A telefonok valóban elérhetetlenek (ezt a honlapjukon is írják), e-mailes megkeresésünkre pedig egyelőre nem válaszoltak.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) fórumán arról beszéltek két hete, hogy van olyan tanár, aki már három hónapja nem kapta meg a fizetését. A közoktatási államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit később arról beszélt, az év végéig a központ rendezni tudja kintlévőségeit, ehhez a kormány biztosított 26,7 milliárd forintot.


Írásunk megjelenése után a Klik-től kapott válaszban arról írtak, az intézményfenntartó „költözése során az informatikai rendszer újratelepítését – jogszabályban meghatározott módon – a NISZ Zrt. végzi. Az informatikai rendszer újratelepítése várhatóan a keddi nap folyamán befejeződik. A KLIK munkatársai az eddigi munkarendben végzik munkájukat.”

Arra a kérdésünkre, hogy mióta nem tudtak így dolgozni, és hogy miként oldották meg a munkát, nem kaptunk választ.