Mall.hu: megszűntek a vizsgálat miatti korlátozások

Fotó: Getty Images/iStockphoto / Getty Images/iStockphoto

-

A kiszállítások zökkenőmentesen működnek.


Feloldották a Mall.hu magyarországi raktárának zárolását a, ezzel megszűntek a vizsgálat miatt korlátozások az internetes áruháznál – írta közleményében a cég. A webáruházat üzemeltető Internet Mall Hungary Kft. ellen nem indult büntetőeljárás, a társaság nem követett el törvénytelenséget.

A kiszállítások a magyarországi raktárból zökkenőmentesen működnek, az átvételi pontok is elérhetőek, ezek nyitva tartását a Black Friday akcióra tekintettel meghosszabbították – áll a közleményben.

A Mall.hu november 14-én jelentette be, hogy telephelyét a NAV és a Nemzeti Nyomozó Iroda ellenőrzi egy munkavállalójuk tevékenysége miatt, ezért a megrendeléseket nem tudják teljesíteni. A NAV szerint országos akciót hajtottak végre az NNI-vel, hogy felszámoljanak egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezetet, amely 4,5 milliárd forint adót igényelt vissza jogtalanul. Az akció során, melyben több százan vettek részt, mintegy 1,5 milliárd forint értékű vagyont foglaltak le és zároltak.

A Fővárosi Törvényszék különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt két gyanúsított előzetes letartóztatását rendelték el.

A Mall.hu szerint a letartóztatottak nem köthetők a Internet Mall Hungary Kft.-hez. Az ügyben ismereteik szerint egyetlen olyan gyanúsított van, aki a Mall.hu-t üzemeltető cég munkavállalója. A nyomozás jelenlegi szakaszában rendelkezésre álló jegyzőkönyvek szerint az elkövetési érték elenyésző részével terhelt, és szabadlábon védekezik.