Mall.hu: a cég ellen nem indult büntetőeljárás

Fotó: Thinkstockphotos / Thinkstockphotos

-

A Mall.hu-t üzemeltető cég, az Internet Mall Hungary Kft. ellen nem indult büntetőeljárás; a vállalkozás minden rendelkezésére álló jogi eszközt igénybe vesz, hogy mielőbb visszaállítsa a magyarországi raktára normál működését és a megrendelt árukat kiszállítsa – írta közleményében a cég.


A Fővárosi Törvényszék hétfőn közölte, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt két ember előzetes letartóztatását rendelték el egy ismert webáruház ügyében. A nyomozás még tart, a végzés nem jogerős.

A Mall.hu közleménye szerint a két letartóztatott az Internet Mall Hungary Kft.-hez semmilyen formában nem köthető. A két gyanúsított a múlt heti, több tíz céget érintő razzia során került a hatóság látókörébe. A cég szerint az ügyben egyetlen olyan gyanúsított van, aki a Mall.hu-t üzemeltető cég munkavállalója. A nyomozás jelenlegi szakaszában rendelkezésre álló jegyzőkönyvek szerint az elkövetési érték elenyésző részével terhelt, és szabadlábon védekezik – írták.

Az Internet Mall Hungary Kft. semmit nem tudott a nyomozó hatóság feltételezéséről, arról, hogy a gyanúsítottakhoz köthető beszállítók az árukat egy cégláncolaton keresztül úgy szerezték be, hogy az unió területéről származó, és belföldön értékesített áruk után az áfát nem vallották be. A vállalatot az eljárásban nem szembesítették egyetlen olyan adattal sem, mely ezt az állítást cáfolná. A feltételezett bűncselekmény elkövetése során a kft. sem termékhez, sem pénzhez nem jutott.

A közlemény szerint a kft. működését nemzetközi könyvvizsgáló cégek auditálták, jogszerűen és transzparensen tevékenykedik, és sokkal inkább áldozata, mint haszonélvezője az esetleges bűncselekménynek.

A Mall.hu webáruház fennakadás nélkül működik, a vevők jelenleg is vásárolhatnak. A cég továbbra is mindenben együttműködik a hatóságokkal, hogy a nyomozást a lehető leghamarabb megnyugtatóan lezárhassák.