Maláj képviselő: érzelmi zsarolás, ha a nő nem akar szexelni

Forrás: THE STAR/ASIA NEWS NETWORK

-

A családon belüli erőszakról vitázott a maláj parlament, amikor egy képviselő váratlan kijelentést tett.


Ha a nő visszautasítja férje szexuális közeledését, az érzelmi bántalmazás

- ezt mondta Che Mohamad Zulkifly Jusoh a maláj parlamentben, amikor a családon belüli erőszakról szóló törvényt vitatták meg - írja a BBC. A kormányzó, jobboldali Nemzeti Front 58 éves politikusa szerint a férfiak inkább érzelmi, mint fizikai bántalmazást szenvednek el. „Bár azt mondják, a férfiak fizikailag erősebbek, mint a nők, előfordulhat, hogy a nők extrém módon is képek bántalmazni a férfiakat” - mondta Che. Szerinte ebbe beletartozik, ha üvöltöznek velük és visszautasítják a szexuális közeledést.
Malajziában többségében muszlimok élnek. Ha egy muszlim férfi engedélyt kér a saría bíróságtól, akkor törvényes, hogy egy időben négy felesége legyen. Che szerint az is visszaélésnek számít, ha egy muszlim férfinak megtiltanák, hogy több felesége legyen.


Nem hagyták szó nélkül

A korábbi maláj miniszterelnök, Mahathir Mohamed lánya, Marina is felemelte szavát a politikus ellen.


A régi szokás, hogyha feleségül veszel egy nőt, akkor a teste felett is rendelkezhetsz, ma már nem állja meg a helyét!

- mondta Marina Mohamed. Azt is elmondta, bármelyik nőnek joga van visszautasítani a szexet, és nevetségesnek nevezte, hogy erre Che bántalmazásként tekint.A Nemzeti Front egy másik képviselője szintén botrányt okozott nemrég a maláj parlamentben. A politikus szerint rendben van az, ha egy megerőszakolt lány később feleségül megy ahhoz, aki ezt tette vele.
A Facebookon akkor is és most is sokan kritizálták a kormánypártot, és megkérdőjelezték annak hitelességét.