Maláj gép – Elkezdték kifizetni a kártérítéseket

Fotó: Europress/AFP/Ausztrál Védelmi Minisztérium/Abis Nicolas Gonzalez / Europress/AFP/Ausztrál Védelmi Minisztérium/Abis Nicolas Gonzalez

Néhány család már kapott ötvenezer dollárt, de vannak hozzátartozók, akik egyelőre nem fogadják el, hogy egy rokonuk meghalt a gépen.


Utasonként ötvenezer dollár kártérítést kapnak a márciusi maláj gépeltűnés áldozatainak hozzátartozói. A BBC beszámolója szerint eddig hat maláj és egy kínai család kapta meg a kártérítést, bár a biztosítóknál további negyven család kárigénye van. Ez az ötvenezer dollár csak előleg, a kártérítés teljes összege utasonként 175 ezer dollár. Hamzah Zainudin, maláj külügyminiszter-helyettes azonban hangsúlyozta, hogy a gépet még nem nyilvánították eltűntek. „Amikor a teljes kártérítésről beszélünk, előbb meg kell várni, hogy lezáruljon az MH370 járat tragédiájának vizsgálata” – mondta a maláj politikus. A bizonytalanság persze senkinek nem jó, néhány hozzátartozó ugyanis egyelőre azt sem hajlandó elfogadni, hogy rokonuk meghalhatott a gépen. A hatóságok ugyan még nem zárták le a kutatást, de azt valószínűsítik, hogy a gép, több száz mérföldre északnyugatra az ausztráliai Perthtől, az Indiai-óceánba zuhant. A maláj géppel kapcsolatos korábbi cikkeinket itt találja!