Májusban visszatérhet a balhés bokszoló

Fotó: Bongarts / Lars Baron

-

Visszatérhet a ringbe Tyson Fury korábbi nehézsúlyú profi világbajnok, aki tavaly októberben mondott le a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) övéről.


A brit öklöző 2015 novemberében nagy szenzációt keltve legyőzte Vlagyimir Klicskót és elhódította címeit, ám ezt követően mentális problémákkal küzdött, és kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak a mintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet (BBBC) pedig aznap, amikor lemondott címeiről felfüggesztette versenyzési jogát.


Fury tavaly ősszel egy interjúban vallotta be, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, ugyanakkor állítása szerint teljesítményfokozót sosem használt.

A 28 éves sportoló kedden Twitter-oldalára váratlanul azt írta ki, hogy május 13-án ismét bokszolni fog. Mint jelezte, ellenfele még nem ismert, részletekkel pedig később szolgál. A meccsel kapcsolatban ugyanakkor nem is feltétlenül az ellenfél és a helyszín a legnagyobb kérdés, ugyanis Fury felfüggesztése jelenleg is érvényben van, ráadásul még doppingügye sem zárult le. A bokszoló 2015 februárjában adott mintájában nandrolon nyomaira bukkantak, és az ezzel kapcsolatos eljárás még nem ért véget.