Májusban ismét Bécsben a WAMP (x)

Fotó: WAMP

-

Május 16-án a WAMP ismét Bécsben mutatja meg a hazai és nemzetközi design és divat kiemelkedő alkotóit. A népszerű vásár az osztrák főváros központjában, az impozáns múzeumnegyedben több mint száz kiállítóval mutatkozik be az osztrák közönség előtt. A már nemzetközileg is elismert rendezvényen a közép-európai régió hat országából érkeznek kiállítók a design, a divat, a képzőművészet és a gasztronómia területeiről.


A tavalyi sikeres debütálás után az Ausztriában is egyre népszerűbb designvásár idén már második alkalommal és minden eddiginél több kiállítóval jelentkezik az osztrák fővárosban. A múzeumnegyedben szervezett, belépődíjmentes rendezvényen igazi multikulturális élményben lehet részük a látogatóknak, hiszen a rengeteg hazai kiállítón kívül osztrák, német, lengyel, szlovák, szlovén és szerb művészek saját tervezésű és nem ritkán saját készítésű termékeit vásárolhatják meg az érdeklődők közvetlenül az alkotóktól. Adunk egy kis ízelítőt a kínálatból.


Artista


A népszerű hazai márka, az Artista, évek óta Ausztriában is elismert brand, szombaton az új, színekben gazdag tavaszi nyári kollekciójával várja a divat szerelmeseit. Nőies szabásvonalak, könnyű, lágy esésű anyagok, intenzív minták és színek jellemzik az új sorozat darabjait, az új bőr és textil hátizsákok pedig bármilyen időjárásban izgalmas kiegészítőként szolgálnak.

László Edina márkája, a LAZLO, szintén nem ismeretlen az ausztriai közönség számára, hisz Edina rendszeresen jár osztrák divateseményekre és vásárokra. A márka a nőies stílust és a környezettudatos szemléletmódot ötvözi. A vagány, rafinált szabásvonalú darabok újrahasznosított anyagokból készülnek, a mintákat pedig kézzel, tradicionális technikákkal, természetes alapanyagú festékekkel készíti a divattervező.


LAZLO


A magyar kiállítókon kívül a vásáron több mint félszáz, a bécsi közönség számára már jól ismert osztrák és más közép-európai divattervező, ékszerész és iparművész vesz részt. A közkedvelt ausztriai márka, a Running Away Backpacks kézzel készített, kényelmes hátizsákjai különböző színekben, anyagokban és formákban kerülnek a piacra. Az állítható pánt segítségével pedig bármely testalkat számára komfortos viseletet biztosítanak.

Ajándéknak is kiválóak Johannes Lerch papíralapú neszesszerei, pénztárcái és dohánytartói, melyek rendkívül strapabíróak, vízállóak, többféle méretben és felirattal kaphatók. Az egyedi lakberendezési tárgyak kedvelőinek ajánljuk a szlovén CC2k Design vidám, virág formájú lámpáit, színes tálait és konyhai tárolóit, illetve az osztrák PILLOWTHERAPY szellemes feliratokkal és képekkel díszített puha párnáit.


Running Away Backpacks


Az ékszerrajongók figyelmébe ajánljuk a szerb ékszerészpáros, a Bluffy Jewelry aprólékosan kidolgozott réz fülbevalóit, karkötőit és nyakláncait, valamint a szlovák ékszermárka, az LK. Minilab gyönyörű kerámia ékszereit. A lazább, streetwear stílus kedvelőinek a nemzetközileg is elismert szlovák ruhatervező csapat, a Buffet Clothing legfrissebb kollekcióját javasoljuk. A márkát a populáris kultúra és a streetart inspirálta, a WAMP-ra vagány férfi-női kapucnis pulcsikkal, ingekkel és mintás pólókkal készülnek.


Johannes Lerch


A vásáron a szokásokhoz híven külön gasztroszekció is lesz, amely helyben fogyasztható finomságokkal, édességekkel, dipekkel, lekvárokkal, frissen facsart gyümölcslevekkel és frissítő italokkal várja a látogatókat. További információért kattintson a WAMP honlapjára vagy az esemény Facebook-oldalára! (x)