Május végén nyílik meg az új World Trade Center kilátója

-

Május végén nyílik meg az új New York-i Világkereskedelmi Központ, más néven Szabadság-torony legtetején található kilátó.


Május 29-től látogathatják az érdeklődők a nyugati félteke legmagasabb épületének, One World Trade Centernek a legfelső emeletein található kilátót. A jegyeket már szerdán elkezdték árusítani.


A létesítmény a toronyház 100., 101. és 102. emeleteit foglalja el. A 100. emeleten található a fő látogatói tér, a 101. emeleten éttermek lesznek, míg a 102. emeletet egy rendezvényterem foglalja el. A kilátóból a látogatók 380 méter magasból tekinthetnek le New York városára, és szép időben akár 60 kilométerre is elláthatnak.A belépés díjtalan mindazok számára, akiknek a családtagja életét vesztette a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban. Szintén ingyen látogathatják a kilátót a támadást követő mentésben, illetve a helyreállítási munkálatokban részt vevő személyek is.

A belépés 32 dollárba kerül felnőtteknek, 30 dollárba nyugdíjasoknak és 26 dollárba gyermekeknek. A kilátó a hét minden napján nyitva tart, a nyári szezonban reggel 9-től éjfélig, a téli szezonban este 8-ig.