Május 21-én szabadulhat az egykori legendás kézis

Fotó: MTI Zrt. / Nagy Lajos

-

Pásztor István május 21-én szabadulhat a börtönből Mészáros Mária tanácsvezető bírónő döntésének értelmében – tudósít a veszprémi törvényszékről a VEOL.


Amint arról decemberben beszámoltunk, az egykori magyar válogatott kézilabdázó 2010 szeptemberében okozott halálos balesetet motorkerékpáron ülve, ezért első fokon öt év járművezetéstől való eltiltást és nyolc hónap fogházbüntetést kapott. Másodfokon csak a bűnügyi költség mértékén változtattak, így Pásztornak börtönbe kellett mennie.


A tényállás szerint Pásztor 2010. szeptember 29-én, 10 óra 25 perc körül Veszprém belterületén, a Völgyhíd tér irányából az Óváry Ferenc utca irányába haladt motorral. A Dózsa György út és Harmat utca kereszteződésénél – 76-84 km/órás sebességgel haladva – nem biztosított elsőbbséget a Dózsa György úton a kijelölt gyalogos átkelőhelyen jobbról szabályosan áthaladó idős férfinek, akit a járda szélétől körülbelül két méterre a gyalogos átkelőhelyen óránként 69-78 kilométeres ütközési sebességgel az általa vezetett motorkerékpárral elütött. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Pásztor kétszer is kegyelmi kérelmet nyújtott be az Igazságügyi Minisztériumhoz valamint a köztársasági elnökhöz. A büntetés megkezdésének halasztását engedélyezték, de kegyelmet nem adtak, így Pásztor börtönbe vonult.

Csütörtökön arról döntött a Veszprémi törvényszék, hogy Pásztor Istvánt május 21-től feltételes szabadlábra helyezik, ennek ügyvédje, Varga Attila nagyon örült – írja a lap.