Majdnem sikerült a félrevezetés, de elfelejtették elmosni a véres kést

-

A rendőröknek azt mondták, hogy egy ismeretlen támadt a férfira. Valójában élettársa szúrta hátba.


A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek, gyakran veszekedtek és verekedtek – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. Idén februárban a vádlott otthon ivott, élettársa meg házon kívül. Amikor hazaért, megint veszekedni kezdtek. A dühös nő felkapta a konyhakést, és hátba szúrta élettársát. A férfi a szúrás után nem érezte a lábát, a vádlott pedig megijedt. Attól félt, hogy börtönbe kerül, ezért inkább nem hívott segítséget. A mentőknek a megszúrt férfi szólt, ekkorra a pár megállapodott, hogy azt mondják, a kapuban egy ismeretlen támadt a sértettre. A vádlott a sértettel ezután együtt, a helyszínen várta a bejelentésre kiérkező rendőröket.

A rendőrök a mosogatóban megtalálták a vérrel szennyezett konyhakést, a pár pedig beismerte, hogy valójában a nő szúrt. A sértettet kórházba szállították, és azonnal megműtötték. A szúrt gerincsérülés életveszélyes sérülésnek tekinthető.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat, amelyet 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnek.