Karóval hadonászott egy migráns Röszkénél

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

-

A szír férfi Szerbiába akart szökni, amikor egy katona észrevette. A menekült egy karóval rohant az őrvezető nő felé, de lefegyverezték.


A Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását annak a szír férfinek, aki Röszke külterületén a határzár mellett majdnem megtámadott egy ott szolgálatot teljesítő őrvezető nőt – közölte a főügyészség szóvivője vasárnap. A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérletével gyanúsítják.

A beszámoló szerint a férfi – akit az eddigi adatok szerint Németországban vettek menekültként nyilvántartásba – a magyar–szerb határon felállított kerítésen keresztül akart Szerbiába jutni Röszke külterületén csütörtök este, úti célja Törökország volt.

A férfit észrevette a három társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki egy kicsit eltávolodott kollégáitól. Ekkor a gyanúsított - az ügyészség szerint - egy akáckarót feje fölé emelve indult a katona felé 15 méter távolságból. Az őrvezető járőrtársainak sikerült végül egy méterre a katonanőtől megállítaniuk a szír férfit.