Majdnem megölte gyerekét, mert félt, hogy elviszi a gyámügy

-

A tatabányai nő 2014 márciusában dobta ki az emeleti lakásuk ablakából a 6 éves kislányát, utána vetette magát. Mindketten túlélték, de a gyerek nagyon súlyosan megsérült, maradandó károsodásokat szenvedett. Most jogerősen elítélték.


Másodfokon is tizenegy év fegyházra ítélték csütörtökön emberölés kísérlete miatt azt a nőt, aki 2014 márciusában kilökte hatéves gyermekét második emeleti lakásuk ablakából. A Győri Ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék tavaly szeptemberi elsőfokú döntését, az ítélet jogerős. A nőtől jogerősen is elvették a szülői felügyeleti jogát. Legkorábban nagyjából 8 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.


Félt, hogy a gyereket elveszi a gyámügy

Az asszony egy operáció után alig mozdult ki otthonról, a kislánya nagyon sokat hiányzott az óvodából. A nő nem volt hajlandó beszélni az óvodavezetővel, ezért a gyámhivatal védelembe vételi eljárást indított.

A nő attól tartott, a gyámhivatal elveszi tőlük a gyereket, ezért arra jutott, ezt csak úgy lehet elkerülni, ha mindketten meghalnak. A kislányt kilökte a 8,6 méter magasan lévő, második emeleti gyermekszoba ablakán, majd utána ugrott. Mindketten életben maradtak, de a kislány többszörös koponyatörést, csigolya- és keresztcsonttörést, valamint súlyos zúzódásokat szenvedett. A gyerek hosszú ideig életveszélyes állapotban volt, és agysérülései miatt maradandó fogyatékossága lett.