Majdnem megfőtt két kutya Zuglóban

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Szerencsére a járőrök résen voltak és megmentették az állatokat. Spanyol gazdáik ellen eljárás indult.


Hétfőn délután figyelt fel két rendőrnő a XIV. kerületi Olof Palme sétányon egy spanyol felségjelzésű mikrobuszra, amelybe két keverék kutya volt bezárva. A kutyák gazdája ugyan az ablakokat résnyire nyitva hagyta, azonban a két állat az utastérben uralkodó forróságtól láthatóan életveszély közeli állapotban volt.

A két intézkedő rendőrnő késlekedés nélkül vizet hozott a kutyáknak, a résen keresztül megitatták őket, majd értesítették az állatmentőket. Mivel az ebek gazdáit nem találták, és egy közelben dolgozó nő elmondása szerint a kutyák már dél óta az autóban voltak, a rendőrök betörték az ablakot, az állatmentők pedig biztonságosan kiemelték őket a kocsiból, és azonnal megkezdték szakszerű ellátásukat.

Az autóban az egyenruhások megtalálták a 22 éves, spanyol S. D. F. E. útlevelét, majd a mentés során a helyszínre érkezett a 25 éves honfitársa A. B. R., aki elismerte a rendőröknek, hogy a gépjármű és a kutyák az ő és 22 éves társa közös tulajdona.

A két spanyollal szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le – olvasható a rendőrség honlapján.