Majdnem belehalt, de nem vonul vissza az elpusztíthatatlan politikus

Fotó: AFP / TIZIANA FABI

-

Tagadják, hogy utódlási harc dúlna Silvio Berlusconi pártjában.


Silvio Berlusconi a kórházi ágyból üzente, hogy közelgő szívműtéte ellenére sem hagy fel a politikával, és esze ágában sincs feladni a Forza Italia elnöki tisztségét. A nyolcvanadik évét szeptemberben betöltő Silvio Berlusconin súlyos szívelégtelenségben szenved, és szívbillentyű műtét vár rá.

Berlusconi üzenetét a párt szóvivője tolmácsolta. Debora Bergamini tagadta, hogy a párton belül máris kitört volna az utódlási harc. "Az elnöki tisztségért folyó állítólagos belháború nem más, mint a cinikus sajtó kitalációja" - mondta Bergamini. Renato Brunetta, a párt frakcióvezetője szerint Berlusconi "elpusztíthatatlan", és olyan erőben tér vissza a politika színpadára, amilyenben korábban soha nem volt.

A korábbi miniszterelnök köszönetet mondott a mielőbbi felépülését kívánó üzenetekért, és híveit arra szólította fel, hogy küzdjenek a párt sikeréért a helyhatósági választások második fordulójában. Berlusconit kedden vitték a milánói San Raffaele kórházba. Azt megelőzően személyesen vett részt az önkormányzati választások kampányában.