Majdnem a Nyugati peronján szülte meg gyermekét egy afgán menekült

-

A szülés a pályaudvaron indult meg, végül a Péterfy kórházban fejeződött be. Az afgán nő 6000 kilométert tett meg terhesen. A babának semmilyen papírja nincs, csütörtökön a bicskei táborba kell költözniük.


3280 grammos, egészséges kislányt szült az az afgán nő, aki férjével és 2 éves kislányával hatezer kilométert tett meg Afganisztánból. A családnak azért kellett eljönnie, mert az apa elvesztette munkáját és otthonát.

Mohamed az RTL Klub híradójának mesélte el, hogy mi történt: nagyon féltette terhes feleségét, de nem volt más választásuk, így 6000 kilométert tettek meg. A szülés a Nyugati pályaudvaron indult be, majd az önkéntesek segítségével a Péterfy kórházban fejeződött be. Éppen egy indiai származású orvos, Ghavami Mohammadalit volt ügyeletben, aki perzsául szólt a párhoz, így meg is tudta nyugtatni őket.

Az anyát és gyerekét várhatóan csütörtökön engedik ki a kórházból, de az apának és a kétéves kislánynak már el kellett helyezkednie a menekült táborban Bicskén. Oda kerül majd az újszülött is, bár az ő helyzete egyelőre tisztázatlan: semmilyen papírja és állampolgársága sincs. Menekült státuszát már kérelmezték.