Majdnem 2 évet kapott a magyar rendőrt verő ausztrál, de nem fog ülni

-

A büntetés végrehajtását ugyanis felfüggesztették. Ha elutazik Magyarországról, megúszhatja a börtönt.


Gyorsított eljárásban, 72 órán belül jogerősen elítélt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy ausztrál férfit, aki egy rendőrt bántalmazott Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Augusztus elsején a VI. kerületi Nagymező utcában járókelők hívták ki a rendőrséget, miután az ausztrál férfi és ismerőse „garázda jellegű magatartást tanúsított”. A két járőr szolgálati gépkocsival, megkülönböztető jelzéssel érkezett a helyszínre, ennek láttán az ausztrál férfi futásnak eredt, beszaladt egy közeli hostel épületébe, ahol a rendőrök utolérték őt.

A férfi továbbra is ellenszegült a rendőri intézkedésnek. Az ajtót háromszor szándékosan, nagy erővel a rendőr lábának rántotta, aki ennek következtében megsérült. Az intézkedésnek még ezt követően is aktívan ellenálló férfit ezután megbilincselték és előállították.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt állították bíróság elé. A bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.