Majdnem 100 budapesti ébredt a detoxban, 1 férfi lerobbantotta a kezét

Fotó: AFP / CARL DE SOUZA

-

Sok fiatalkorú került a detoxikálóba, van, akit öngyilkossági kísérlet miatt vittek be. Egy heves megyei férfi súlyos petárdasérülést szenvedett.


Összesen csaknem 100-an kerültek kórházba túlzott alkohol-, gyógyszer- vagy kábítószer-fogyasztás miatt a fővárosban – közölte az M1.


Minden tizedik 18 év alatti volt, az emberek többsége enyhe vagy középsúlyos állapotban került kórházba. A Péterfy Sándor utcai kórház főorvosa, Pap Csaba azt mondta, hozzájuk 50 beteget vittek, 25 ember már szilveszter délutánján vagy estéjén bekerült, a többi éjfél és reggel fél 8 között érkezett. A többség alkoholfogyasztás miatt került hozzájuk, de voltak, akiket gyógyszeres öngyilkossági kísérlet miatt vittek be a mentők, kis számban kábítószer-fogyasztás miatt is érkeztek emberek.

Egy évvel korábban egyébként majdnem 200 ember ébredt másnap a kórházban egy átmulatott éjszaka után.


A mentőket 3402 esetben riasztották országszerte, a fővárosban 1173 hívást kaptak. Közleményük szerint éjfél és hajnal 4 között volt a legdurvább, akkor Budapesten 300 segélyhívás érkezett. A közlekedési balesetek, verekedések mellett sok részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló fiatalt kellett kórházba szállítani, köztük 74 kiskorú – 18 év alatti – gyereket is.

Országszerte 10 petárda- vagy tűzijáték-balesethez riasztották a mentőket, jellemzően könnyebb égési sérüléseket kellett ellátni, de Heves megyében egy férfinek súlyosan roncsolódott a keze egy petárdától.