Majd' 3 millió forintot gyűjtött össze Juhász Péter

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

Állítása szerint új lakhelyén már a második hónapban nem tudta befizetni a 200 ezres lakbért, ezért segítségre szorul.


Még nincs meg a végső szám sem, a részletezésre meg egy kis türelmet kérek, mert több száz utalás érkezett tippem szerint, de nagyságrendileg 3 millió forint jött össze

- írta az Együtt politikusa, Juhász Péter a Facebookon. A politikus bejegyzését úgy folytatja, hogy nagyon hálás, mert így biztonsággal folytathatja "a fideszes lopások, de elsősorban Orbán vagyonosodásának feltárását".


Benne a tegnapi sajtótájékoztató vágatlanul.

Posted by Juhász Péter on Monday, 21 March 2016

Az Orbán Viktor ellen vagyonosodási vizsgálatot kezdeményező Juhász Péterrel a TV2 Tények című műsora készített interjút csütörtökön, ebben azt mutatták be, hogy a politikus hogyan indul el II. kerületi budai otthonából. Egy ingatlanszakértő arról beszélt a műsorban, hogy a környéken 300 és 800 ezer forint közti áron lehet lakást bérelni. Mivel Juhász Péter bevallott fizetése nettó 350 ezer forint, ezért a TV2 azt próbálta bebizonyítani, hogy ebből nem tudná kifizetni a budai lakásának bérleti díját.

Az Együtt politikusa ezek után közzétette a vele készült interjú vágatlan változatát, amelyben a TV2 riportere, Kunfalvi Nóra Szilvia arról kérdezgeti, hogy hogyan tud megélni 350 ezer forintból, majd olyan erősen célzatos kérdést tett fel, hogy "a korábbi kendertermesztésből nem maradt-e valamennyi", később ezt úgy módosította, hogy Juhász "kendermag fogyasztáshoz alkalmas eszközöket árusított". Juhász ezt rágalmazásnak nevezte.

Juhász többször elismételte, hogy valóban nehezen jön ki a jövedelméből, új lakhelyén már a második hónapban nem tudta időben befizetni a 200 ezres lakbért, és rövidesen talán a mobilszámát is kikapcsolják. A politikus ezért a TV2 kamerája előtt többször is felmutatta a számlaszámát, amit a Facebookon is közzétett, és arra kérte az embereket, hogy ha tehetik, támogassák őt, hogy folytathassa a korrupcióellenes munkáját.