Szervkereskedelmi botrányba keveredett egy amerikai abortuszvédő

-

A Planned Parenthood (PP) abortuszvédő szervezet egy igazgatójáról rejtett kamerás felvétel készült, melynek tanúsága szerint magzatok szerveit próbálta eladni. A PP elnöke bocsánatot kért. Az ügy amerikai elnökválasztást is befolyásolja az ügy.


A Vigyázó blog számolt be arról az Amerikában nagy botrányt kiváltó ügyről, hogy a Planned Parenthood (PP) abortuszvédő szervezet egyik igazgatója egy rejtett kamerás felvételen magzatok testrészeit árulja egy elegáns vacsora közben. A PP évente 300 ezer abortuszt végez el.


Dr. Nucatolát egy életpárti intézet aktivistái keresték fel, és ajánlatot kértek tőle ahhoz, hogy később tudományos kutatásaikhoz nagy tételben magzatok szerveit használhassák fel. A szervezet igazgatója vacsora közben tájékoztatta az állítólagos érdeklődőket és árlistát is mutatott nekik.A PP elnöke egy Youtube-videóban kért bocsánatot, megvédte a gyakorlatukat, és azt mondta, sose kereskedtek szervekkel, munkatársuk viselkedése pedig nem összeegyeztethető azzal a „szenvedélyes törődéssel”, amit biztosítanak – írta a Fox News alapján az atv.hu.


A republikánus elnökjelöltek közül azonban már többen is – Newt Gingrich, Jeb Bush és Mike Huckabee – megrökönyödésüknek adtak hangot, és azt kérik a kongresszustól, hogy függesszék fel a PP-nek adott összes szövetségi támogatást.