Magyart igazol a Barcelona

Fotó: Markus Unger (CC-BY 2.0) / Markus Unger (CC-BY 2.0)

-

Tajti Mátyás eldöntötte: nem a Real Madridba, hanem a Barcelonába igazol.


Március elején írtunk arról, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) 15 éves tehetségét, Tajti Mátyást a két spanyol klubóriás, a Barcelona és a Real Madrid is kiszemelte. A FIFA szabályainak értelmében 16. életévének betöltése után válthat klubot, és mivel június 2-án lesz a születésnapja, addig lett volna ideje gondolkodni. De Tajti hamarabb döntött: a Blikk információi szerint hétfőn – miután a felcsúti Pancho Aréna átadása után a Real Madrid ificsapata legyőzte a PFLA gárdáját a Puskás–Suzuki-kupa döntőjében – a Barca ajánlatát fogadta el. A spanyol Alex Salto Sanchez (b) és Daniel Fernandez (j) között Tajti Mátyás a 17 éven aluliak számára kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna döntőjében játszott Real Madrid - Puskás Akadémia találkozón A spanyol Alex Salto Sanchez (b) és Daniel Fernandez (j) között Tajti Mátyás a 17 éven aluliak számára kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna döntőjében játszott Real Madrid - Puskás Akadémia találkozón
„Véget érhetnek a találgatások, immár nem titok, Matyi a Barcába igazol. Alá is írtuk a szerződést, amely három évre szól”
– ezt már a játékos ügynöke – és apja – Tajti József mondta a Blikknek. Rávilágított arra is, hogy a Tajti-ügyet nem érinti a Barca átigazolásait korlátozó FIFA-döntés. A Barcelona ugyanis megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. Tajti József elmondta:
„Szempontunkból annak sincs jelentősége, hogy a Barcát kizárták az átigazolásokból, ugyanis a mi megállapodásunk már a döntés meghozatala előtt megszületett.”