Magyarországról látnák el fűvel Hollandiát

Forrás: BRFK

-

Két holland férfi szövevényes úton akarta átcsempészni a nagy mennyiségű kábítószert Magyarországon keresztül.


Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség két holland férfival szemben, akik egy kamionban elrejtve több mint 400 kilogramm marihuánát próbáltak Magyarországon keresztül a hazájukba csempészni.

A vádirat szerint az egyik vádlott, aki Hollandiában egy fuvarozó céget működtetett, megállapodott a társával, hogy harmincezer euró ellenében marihuánát visznek át Magyarországon keresztül Hollandiába.

A tervük az volt, hogy először egy kamionnal Lengyelországba utaznak, ahonnan majd csokoládét szállítanak tovább Koszovóba. Ehhez a tervükhöz először egy átalakított pótkocsit hagytak egy koszovói benzinkútnál, ahol a társaik feltöltötték azt marihuánával. Ezt követően felvették az utánfutót, és visszaindultak Hollandiába.

Az egyik vádlott repülővel utazott tovább Budapestre, majd onnan irányította telefonon keresztül a kamiont vezető társát. A teherautó határátkelőnél történt átvizsgálása során azonban a vámosok felfedezték a rejtekhelyet és a 410 csomagot, amelyekben mintegy 417 kilogramm marihuána volt.

A szakértői vélemény szerint a szállítmány tiszta hatóanyag-tartalma mintegy harmincnyolcszorosan meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát – tudatta a csoportvezető ügyész.