Magyarországot is megfenyegette az Iszlám Állam

Fotó: NurPhoto / Gail Orenstein

-

Az Iszlám Állam a közösségi médián keresztül üzente meg: a mostani támadássorozat még csak a kezdet volt. Hazánkat külön meg is nevezték.


A terrorszervezet legújabb üzeneteiben az EU-t és az Egyesült Államokat támadta, ami nem is meglepő, hiszen innen érkezik a legnagyobb fenyegetés a létére. Ugyanakkor jutott támadás másoknak, így többek közt hazánknak is: „Ma még Brüsszel és annak reptere, holnap lehet hogy Portugália, vagy Magyarország lesz a célpont” - állt egy korábbi üzenetben.

A Washington Timesnak nyilatkozó szakértő szerint ugyanakkor a fenyegetés nem kifejezetten hazánknak szólt, hanem inkább azt fejezte ki, hogy az EU bármely városában lecsaphatnak a terroristák.

Belgiumnak például a következőt üzenték: „Bombákkal, fegyverekkel jöttünk hozzátok, hogy a pokolba küldjünk titeket. Allah nevében lecsapunk rátok az éjszakai szórakozóhelyeken, az iskolákban, az egyetemeken, földön, vízen, mindenhol. Célpontjaink között lesz a katonaság, a rendőrség, a nők, a férfiak, az idősek, a gyerekek. Senkit sem hagyunk életben.”


Az USA a középpontban

“Amerika elfelejtette, hogy a muszlimok nem tűrik a megalázást és nem fogják elfelejteni megtorolni a sérelmeket” - olvasható a Washington Times által szemlézett üzenetben. Az Iszlám Állam azt is írja, hogy nem felejtik el a megerőszakolt kislányok sikolyait, amikor az USA bevonult Irakba. A fenyegetésbe beleírták azt is, hogy elveszik a nyugatiak asszonyait, akiket a rabszolgapiacon fognak eladni, olyan árért, amit csak a tisztátlanokért fizetnek ki.

Az üzenet azután jelent meg nem sokkal, hogy Barack Obama amerikai elnök bejelentette: tervei szerint több, az Iszlám Állam elől menekülőt fogadhatna be az USA.