Magyarországon van a Kun-Mediátor Kft. egyik tulajdonosa

Fotó: MTI/MTVA / Bugány János

-

A károsultakat védő ügyvéd szerint Kemecsi László hazatért, a cég másik tulajdonosát, Kemecsi anyósát, Dobrai Sándornét még körözik. Az ügyvéd 5 és 20 milliárd forint közé teszi a csalással okozott kárt.


A Kun-Mediátor Kft. károsultjait képviselő ügyvéd szerint 5 és 20 milliárd forint között lehet a kár attól függően, hogy végül hányan tesznek feljelentést, hányan jelentenek be hitelezői igényt az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég ellen.

Dobrossy István az M1 állami hírtévének szombat este azt mondta, sok karcagi ügyfélnél van olyan papír, amely azt rögzíti, megállapodtak, hogy mennyi időre köti le a pénzt a cégnél, és mekkora kamatot fizet a vállalkozás. Ezenfelül, ha megnézik a cég bankszámlaforgalmát az elmúlt években, abból is kiderülhet sok információ – tette hozzá.

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy tudomása szerint már Magyarországon van a Kun-Mediátor Kft. résztulajdonosa, Kemecsi László – aki a cég körözés alatt álló ügyvezetőjének, Dobrai Sándornénak a veje –, aki korábban, még külföldi tartózkodása közben jelezte, együtt fog működni a hatóságokkal.

A rendőrség kedden este tette közzé, hogy sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, amely mellett pénzváltási tevékenységet is folytatott, de pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt. A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a kft.-nél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.