Magyarországon találta meg a boldogságot a Fradi edzője

Fotó: fradi.hu / Micheller Szilvia

-

Thomas Doll a korábbi klubjainál becsomagolt bőröndökkel várt egy otthoni, németországi ajánlatra. A budapesti mentalitást megszerette.


Thomas Doll, a Ferencváros focistáinak edzője a legboldogabb időszakát éli azóta, hogy a Hamburger SV trénere volt.

„Végre újra boldog edző vagyok” – jelentette ki a 49 éves német szakember a Kickernek. Doll elárulta, hogy a török Genclerbirliginél és a szaúdi al-Hilal csapatainál dolgozva néha nem tudott eléggé koncentrálni: „Mindig, amikor az interneten azt olvastam, hogy szóba került a nevem valamelyik Bundesliga I-es vagy II-es klubnál, ott ültem becsomagolt bőröndökkel. Most azonban már nem attól függ a jó közérzetem, hogy kapok-e ajánlatot Németországból.”

„Nagyon jól vagyok, szeretem a budapesti mentalitást. És sportszakmai céljaim is vannak” – mondta Doll, akinek irányításával a Ferencváros 11 forduló után veretlenül, 13 pontos előnnyel vezeti az OTP Bank Liga tabelláját.


A játékosként 18-szoros német válogatott szakember az edzői pályafutását a Hamburgban kezdte, 2002-től a tartalékcsapatot irányította, két évvel később vette át az első csapatot, amellyel első szezonjában kiharcolta az Intertotó Kupában való indulást, és meg is nyerte a sorozatot. Ennek köszönhetően a Hamburg indulhatott az UEFA-kupában, amelyben a nyolcaddöntőig jutott.

A 2007/08-as szezonban kinevezték a Dortmund élére, amelyet a német kupa döntőjébe vezetett, majd később a Genclerbirligi és az al-Hilal csapatánál dolgozott. Az FTC vezetőedzői posztjára 2013 decemberében nevezték ki.

A Kicker magazin 2005-ben Dollt választotta az év emberének, ebben a szezonban ugyanis látványos és roppant eredményes, a Bundesligában szinte példátlan fejlődésen ment keresztül keze alatt a Hamburg csapata.