Magyarországon marad a hármas terrorfokozat

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A veszélyeztetettséget annak ellenére nem lehet kizárni, hogy konkrét fenyegetettségről egyetlen rendvédelmi szervezetnek és a titkosszolgálatoknak sincs információja


Év végén munkaértekezletet tartottak a Terrorelhárítási Központban, a téma az ország terrorveszélyeztetettsége volt. A résztvevők:

  • Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára
  • Papp Károly altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője
  • Hajdu János vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója
  • Kiss Zoltán dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója


Meghallgatták a TEK vezetőinek, az Információs Hivatal főigazgatójának és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatójának beszámolóját az egyes szolgálatok rendelkezésére álló nyílt, operatív és hírszerzési, valamint a külföldi partnerszolgálatoktól kapott információkról.

Az elhangzottak alapján Magyarország veszélyeztetettsége annak ellenére nem zárható ki, hogy konkrét fenyegetettségről egyetlen rendvédelmi szervezetnek és a titkosszolgálatoknak sincs információja – áll a Belügyminisztérium közleményében.

Európa országainak érintettsége miatt a korábban elrendelt 3-as (közepes) terrorfokozat fenntartása indokolt, a figyelem, a már bevezetett intézkedések folyamatosan magas szinten tartása továbbra is elengedhetetlen az ország biztonsága érdekében. A környező országok gyakorlatához hasonló intézkedések megtételén túl a TEK megerősítette műveleti készenlétét, az ország teljes területén pedig továbbra is érvényben van az országos rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzés.