Magyarországon keresztül mehetett az egyik merénylő Franciaországba

Fotó: AFP / VLADIMIR SIMICEK

-

A szír útlevél tulajdonosát a horvátországi opatovci sátortáborban regisztrálták.


Magyarországon keresztül érkezett Franciaországba annak a szír útlevélnek a tulajdonosa, amelyet a párizsi merényletek egyik helyszínén találtak, közölte Helena Biocic, a horvát belügyminisztérium szóvivője vasárnap a Hina horvát hírügynökséggel

Az útlevél tulajdonosa Görögországon, Macedónián, Szerbián és Horvátországon keresztül jutott Magyarországra, ahonnan Ausztria felé távozott. A férfit a horvátországi opatovaci sátortáborban regisztrálták.

"A francia hatóságok által lekérdezett illető személyazonosságát megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy október 8-án az opatovaci sátortáborban nyilvántartásba vették. A biztonsági vizsgálatok megállapították, hogy nincs rendőrségi priusza és nem áll nemzetközi körözés alatt. A személyt Horvátországban regisztráltuk, majd folytatta útját a schengeni országok felé, elhagyta Opatovacot és Magyarországra, majd Ausztriába távozott" - mondta a szóvivő.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak azt mondta, ha a merénylőt nyilvántartották volna az Interpol adatbázisában, Görögország valószínűleg nem engedi tovább.

Horvátország minden olyan információt megoszt Franciaországgal, amely segíthet – mondta.