Magyarországon fogták el a pakisztáni mészárost

Fotó: MTI / Molnár Edvárd

-

A férfit hetven gyilkosság miatt körözték. Pénzért ölt.


Az iszlamabadi körözési lista élén szereplő 35 éves férfi pakisztáni mészárosként ismert. Osztrák nyomozók informátorokra támaszkodva kiderítették, hogy embercsempészek segítségével Ausztriába akart jutni, és értesítették magyar kollégáikat – közölte a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BK).

"Nagyon gyorsan kellett intézkedni" – mondta Vincenz Kriegs-Au, a BK szóvivője. Az osztrák információk alapján a magyar hatóságok a Baranya megyei Bólynál lévő erdőségben a horvát-szerb-magyar hármas határnál elfogtak 42 illegális bevándorlót, s köztük rejtőzött a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött, gyilkossággal gyanúsított pakisztáni is. Őt azonnal letartóztatták az Interpol-körözés miatt – mondta Kriegs-Au.

A férfi kiadatásáról a következő napokban döntenek. Azzal vádolják, hogy mintegy 70 embert gyilkolt meg fizetség ellenében Pakisztánban.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a déli határszakaszon egy csoportot ellenőriztek, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az intézkedés során kiderült, hogy egyikük ellen emberölés miatt Pakisztán adott ki nemzetközi elfogatóparancsot, ezért őrizetbe vették.

A többieket visszakísérték a határzárhoz.